dec
17
zo
Wandeling ‘Delen in rouw’
dec 17 @ 10:00 – 12:00
Wandeling 'Delen in rouw' @ De Bilt | Utrecht | Nederland

Martin Hendericks Uitvaartverzorging en PuurPotentieel organiseren jaarlijks gezamenlijk
een wandelcyclus waarbij de aandacht ligt op rouw- & verlieservaringen. De wandelingen vinden plaats rondom de overgangen van de seizoenen. Symbolisch staan deze voor het patroon van leven en sterven, loslaten en vernieuwen. Tijdens deze samenkomst is er aandacht voor jou en jouw gemis. Wandelend in de natuur ontstaan er ontmoetingen met de ander waarbij ervaringen en herinneringen kunnen worden uitgewisseld. Natuurlijk kun je ook ontspannen wandelen en in stilte genieten van het samen zijn, de omgeving en de herinneringen en gedachten die bij je bovenkomen.

Aansluitend is het mogelijk om na te praten met een hapje en een drankje. De wandelcyclus bestaat uit 4 wandelingen, steeds één per seizoen, en steeds op een locatie in Midden Nederland. De wandeling zal 4 seizoenen op dezelfde locatie zijn, om het verschil te ervaren van de wisselende seizoenen. Je kunt je voor elke wandeling apart aanmelden.

Locatie 2017: Landschap Bornia in Driebergen- Rijsenburg, Traay (t.h.v. nr. 288).
Na afloop kan er gezamenlijk iets worden genuttigd bij horecagelegenheid Klein Zwitserland.
Deelname aan de wandeling is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Klik hier voor deelnemersverslagen.

Agenda:

jan
14
zo
Wandeldialoog ‘Natuurlijk omgaan met veranderingen’ @ IJsselsteinse Bos
jan 14 @ 10:00 – 11:30

wandeldialoog-coldDe cycli van de natuur symboliseren een patroon van continu verandering, van leven en sterven, van loslaten en vernieuwen, van eindigheid en ook een nieuw begin. Door samen te wandelen in de natuur ontstaan er als vanzelf ontmoetingen met de ander waarbij aandacht, een luisterend oor en soms ook delen van soortgelijke ervaringen centraal kunnen staan.

De wandeling is een combinatie van Bewegen & Stilstaan en van Vertellen & Luisteren en van Stilte. Er zullen enkele reflectieve vragen worden gesteld, waarop de antwoorden op eigen tijd en wijze kunnen volgen. Er worden ervaringsverhalen met elkaar uitgewisseld, maar natuurlijk kun je ook samen in stilte genieten van het pure moment in verbinding met elkaar, de natuurlijke omgeving en haar symboliek en de eigen gedachten die bovenkomen.

Deze wandeling wordt elk seizoen herhaald op basis van open inschrijving per keer. Kosten: 10 euro per keer.
Aanmelding kan via het contactformulier.