Antoinette van Herpen

Antoinette van Herpen - DualAl van jongs af aan verwonderen mij de vragen wat mijn betekenis is in dit leven en wat het leven mij te bieden heeft? Het zijn existentiële levensvragen die me, hoe verder ik kom, eigenlijk nooit loslaten, omdat de antwoorden steeds nieuwe lagen blijken te hebben. Telkens weer ontdek ik nieuwe eigenschappen, mogelijkheden, vragen en antwoorden, waardoor ik toch steeds een stukje dieper in mezelf kom. Ik ben het leven inmiddels gaan ervaren als een fascinerende reis. Als een tocht waarop ik van alles mag ontdekken en exploreren. Het leven verrast me, slaat me uit het veld, brengt me vreugde en ook verdriet, maar boven alles inspireert het me! Vol verwondering sta ik dan ook in het leven.

Betekenisvolle veranderingen

Ik heb ontdekt dat juist op de kruis- en keerpunten van mijn leven de grootste uitdagingen liggen, maar ook dat hier de meest betekenisvolle veranderingen uit voortkomen. Ingrijpende veranderingen of persoonlijke confrontaties brengen vaak ongemak, pijn of verdriet met zich mee. Een natuurlijke neiging is om deze daarom uit de weg te gaan, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Inmiddels ben ik ook zover dat ik juist bewust in nieuwe, soms enge ervaringen stap, omdat ik weet dat dit mij verder brengt. Het geeft me een stuk groei en ontwikkeling, en uiteindelijk de vervulling om te kunnen zijn wie ik in potentie ben.

Diepgaande inzichten

Mijn weg, mijn scholing en mijn werkzaamheden voeden mijn eigen ontwikkeling. Zij dragen bij aan mijn holistische levensvisie, waarbij ik ervan uit ga dat de mens als een geheel benaderd moet worden. De mens draagt fysieke, psychische, emotionele en spirituele eigenschappen in zich. Op het moment dat er een verstoring ontstaat op een van deze gebieden, dan beïnvloedt dit ook de andere gebieden. Tegelijkertijd spelen polariteiten, oftewel tegenstellingen, in ons bewustzijn een grote rol, wat ons steeds weer vraagt om nieuw evenwicht in onszelf te vinden. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal, zijn eigen ontwikkeling, eigen talenten, goede maar ook minder goede kwaliteiten, positieve en negatieve eigenschappen. Dat maakt ons uniek, en tegelijkertijd ook weer zo herkenbaar voor elkaar. Alles mag er in wezen zijn en van alles en iedereen kan er wat geleerd worden, dat is mijn levensovertuiging.  Zonder donker geen licht, zonder sterven geen leven. En zonder leven zijn er geen lessen, en is er geen groei of vooruitgang. Het is mooi hoe, ook op die laatste momenten van het leven nog, diepgaande inzichten kunnen worden verworven.

(Her)ontdekking van het potentieel

Een van mijn drijfveren is een baken van inspiratie en reflectie te kunnen zijn voor de wereld om mij heen. Om door het creëren van een veilige bedding mensen in hun wezen aan te raken en hen ertoe te helpen bewegen het Pure & unieke Potentieel in zichzelf te (her)ontdekken, zichzelf te ontwikkelen en te groeien in wie ze werkelijk zijn. Om weer vrij te maken wat er in potentie AL is; antwoorden, talenten, wijsheid, betekenis, vreugde, creativiteit, liefde, schoonheid, kracht, verbinding, passie en meer…!

Opleidingen

Vrijwilligerswerk