Referenties en aanbevelingen

Referenties en aanbevelingenIk deel graag in alle openheid reflecties van cliënten waarmee ik heb mogen werken. Hoe mooi is het om mensen uit eigen ervaring te laten vertellen wat ze hebben ervaren, en wat het hen gebracht heeft. Wil jij ook een ervaring delen? Stuur hem in via het contactformulier, ik hoor graag je verhaal.

 • Een jaar geleden werd ik ziek door covid-19. Hoewel de ziekteverschijnselen aanvankelijk mild waren, ben ik nog niet volledig hersteld. Sinds twee maanden ondersteunt Antoinette mij bij mijn herstel. Ik heb lang last gehad van kortademigheid en benauwdheid, en heb nog steeds erg weinig energie. Psychisch vond ik het ook steeds zwaarder worden. Antoinette helpt mij dit moeizame proces dragelijker te maken. Daarbij zet ze verschillende ‘werkvormen’ in en komen allerlei thema’s langs. Ik vind het prettig dat ik dit ook online met haar kan doen, daardoor besteed ik geen energie aan reistijd. Dingen die bij Antoinette aan de orde komen, komen ook weer terug in de oefentherapie bij collega- therapeut Jolanda van den Akker, BodyWijs. Deze samenhang heeft voor mij echt meerwaarde omdat ik zelf ook merk hoe lichaam en geest op elkaar kunnen inwerken.
  Mariët, Beleidsmedewerker
 • Warm, spiritueel, verassend en effectief. Dat zijn de woorden die direct in me opkomen, als ik terugdenk aan mijn coachingstraject bij Antoinette. Al heel wat jaren worstel ik met mijn onzekerheid. Ondanks een succesvolle carrière, een druk sociaal leven en een warme kring van vrienden en familie, zat ik regelmatig ‘niet lekker in mijn vel’.
  Ik kon dit niet verklaren, had voortdurend problemen met de balans vinden in mijn leven en ging steeds over de grens. Teveel willen, te hard werken en vaak doodmoe van ‘alle ballen in de lucht houden’. Ondanks trainingen en eerdere coachingstrajecten begreep ik mezelf niet op dit vlak. Waarom doe ik mezelf dit steeds aan?
  Door Antoinette heb ik het antwoord gevonden op deze vraag. Haar gedegen aanpak, oprechte interesse en haar warme persoonlijkheid hebben mij echt inzicht gegeven.
  Ik heb tijdens een Rebirthingsessie letterlijk ‘gevoeld’ waar de pijn en de oorsprong van mijn vraagstuk zat. Een emotionele, maar vooral bijzondere ervaring die mij ontzettend veel heeft gebracht.
  Sylvia, Senior HRD adviseur
 • Het moet mij van het hart. Het was een bijzondere ervaring. Iedereen had hetzelfde meegemaakt. Het verlies van je vrouw, je man, je moeder, je vader, je oma om er maar een paar te noemen. Dus eenzamer, verdrietiger etc. als de ander kon je niet zijn. Maar erover praten met de ander was al een belevenis op zich zelf. Het in een kring staan en even zeggen wie je bent, waarom je meeliep en aan wie je speciaal dacht had iets confronterends en daarnaast iets zoiets eerlijks. Ik ging er heen ook uit een soort van nieuwsgierigheid meen ik. Ik ben nu al nieuwsgierig naar de volgende keer omstreeks december. Geef me nu al op.
  Namen onthouden gaat mij zeer slecht af dus maar zo: Heeeeel erg bedankt iedereen: voor het idee, initiatief, organisatie, grensverleggend, sfeer, eerlijkheid etc.
  Anonieme heer, naar aanleiding van de Wandelcyclus Delen in Rouw
 • “Na uitleg over het doel van de StemDialoog kreeg iedereen een rol toebedeeld van waaruit zij of hij haar of zijn zienswijze vertolkte. Het onderwerp van de avond was samenwerking/ verbinding met elkaar. Iedereen kon zich gemakkelijk uiten zonder in botsing met elkaar te komen. Dit werd door alle deelnemers achteraf als positief ervaren. Na een aanvankelijk onwennig begin, ervaarde iedereen aan het eind van de avond een ontspannen en prettige sfeer waarin gecommuniceerd kon worden.”
  Marcel Knijff & Yvonne Thess, AxionContinu IJsselstein
 • “Antoinette heb ik met enige regelmaat meegemaakt op de rouwwandelingen die zij, samen met een uitvaartondernemer uit Vianen, organiseert. Antoinette verzorgt de start van de wandeling met mooie woorden en zij geeft ruimte aan de deelnemers om te delen. Vaak ook geeft ze ieder persoonlijk nog een gedachte mee op de wandeling door het uitreiken van kaarten. Gedurende de wandeling spreekt Antoinette met verschillende mensen. Juist deze informele manier geeft mensen het gevoel echt hun hart te kunnen luchten maar ook samen verdriet te kunnen delen. De wandelingen worden goed voorbereid en na afloop drinken we met alle deelnemers een kop koffie ter afsluiting. Door deze ervaringen met Antoinette zie ik haar als een rustige, open vrouw die goed luistert en met haar bijzondere methode en instelling mensen goed kan helpen. Ze is creatief en hartelijk. Met nieuwe initiatieven staat zij mensen bij die in hun rouw hulp nodig hebben.”
  Danielle van den Broek, NuNazorg Utrecht
 • “Antoinette heeft in haar presentatie aan onze club de door haar zelf ontwikkelde StemDialoogmethode toegepast, waarmee zij 7 leden van de club de gelegenheid gaf om vanuit een toebedeelde ‘stem’ een visie ten aanzien van het toekomstbeeld van de club, binnen een termijn van 1 jaar, weer te geven (1e dialoogcirkel). Tijdens een vervolgsessie (2e dialoogcirkel) werd er een verdiepingsslag gemaakt, waaruit diverse suggesties en initiatieven naar boven kwamen, die onze club qua zichtbaarheid en aantrekkelijkheid voor nieuwe (jongere) leden zouden kunnen vergroten. Antoinette heeft de begeleiding op een professionele wijze uitgevoerd, waarbij met name de aandacht voor en het luisteren naar de ander zeer centraal stond.”
  Katinka Wiertz, Voorzitter Rotaryclub Lopikerwaard
 • “Antoinette heeft de gave om mij de ruimte te geven volledig mezelf te zijn en daardoor kon ik in vertrouwen het visualisatieproces door. Na afloop van de visualisatie voelde ik me ruim, vrolijk, opgelucht en geheeld. Ik heb ook een ademsessie gedaan bij Antoinette. Wederom heel snel dat gevoel van alle ruimte om mezelf te zijn. Heerlijk! Tijdens deze sessie kwam heel veel oude energie vrij, waardoor ik daarna letterlijk meer ruimte ervoer om te ademen.”
  Meer Fennema, Your Inner Voice Coach, Public Speaker en Auteur
 • “Antoinette van Herpen van PuurPotentieel heeft voor ons bestuur een groepsreflectie geleid, volgens de praatstok- en dialoogmethodiek, met als doel om een gezamenlijke verdiepingsslag te maken. Ze heeft dit op een integere, rustige en innemende wijze aangepakt, daarbij de grote lijn in de gaten houdend. Antoinette droeg er zorg voor dat iedereen aan bod kwam, herpakte waar nodig en wist steeds kernachtig de essentie weer te geven van een thema. Ook het verslag dat we na afloop van haar ontvingen, gaf veel aanknopingspunten voor ons als bestuur om onze mogelijkheden nog beter te benutten. We vonden het unaniem een zinvolle en inspirerende bijeenkomst en kijken uit naar een vervolg.”
  Bestuur Vrouwen&IJsselstein
 • “Antoinette begeleide me op een hele mooie manier in haar speciaal gemaakte visualisatie voor mij. Bijzonder om te ervaren dat de beelden die ik hierin zag exact zo waren als mijn foto’s. Veel onscherpte, wat voor mij staat voor rust, ruimte en zachtheid. En de heldere focuspunten staan voor mijn duidelijke focus op doelen in mijn leven. Nu snap ik ook waarom ‘het licht’ het belangrijkste is geworden mijn foto’s, het staat namelijk centraal in heel mijn leven. Een mooie bevestiging van mijn weg die ik in ben geslagen.”
  Andréa Gulickx, fotografe
 • “Even googlen; Praatstok, en zie daar PuurPotentieel komt voorbij. De site, de opbouw, de informatie trekt mij. Nieuwsgierig lees ik verder en zoals het dan ook mag zijn; precies op de dag dat ik zelf heel graag zou willen is er een workshop. Korte vraag via het contactformulier en zie daar, Antoinette reageert spontaan terug. Leuk dat je mee wilt doen! Ja dat vind ik ook. Zo voelt het echt. En daar ga ik onderweg naar IJsselstein. Ik neem er de tijd voor. Het is namelijk niet niets. Je eigen praatstok maken. Al jaren maak ik binnen mijn eigen praktijk gebruik van diverse attributen en elke keer als ik dat dan doe dan voelt het niet als ‘compleet’. Zoeken op internet leert mij veel over de Talking Stick. Sterker nog, het bevestigt mij opeens zoveel over bepaalde gewoontes die ik heb. Dus deze ochtend kan ik mijzelf vastleggen in mijn eigen indianen praatstok. Ik kom tegelijk aan met een andere cursist en daar gaat de deur open. Onze gastvrouw voor die dag, Antoinette. Het voelt goed! De ontvangst, de uitleg aan de zes cursisten, de opbouw van de dag geeft me helemaal de ruimte om mezelf te kunnen zijn. En zo ga ik dan ook helemaal op in het realiseren en het vastleggen van mijn eigen gevoelens. Drempels zijn er niet, die zijn allang weggehaald bij het binnenstappen. Wat je kwijt wilt over je gevoel, mag je zeggen. Niets hoeft. Een mooie ervaring. Dankbaar dit op het juiste adres gedaan te hebben. De volgende stap op mijn pad is genomen en een (nieuwe) vriendin heeft meegelopen….”
  Ronald Osephius, coach & inspirator
 • “In oktober heb ik een workshop praatstok maken gevolgd bij Antoinette van Herpen. Een echte aanrader om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd te werken aan jezelf.”
  Erika v.d. T., Maatschappelijk werkster
 • “Antoinette heeft een workshop verzorgd waaraan ik heb deelgenomen. Via haar aansprekende website kwam ik met haar diensten in aanraking. Antoinette is een prettige coach met een groot inlevingsvermogen. Zij stelt je vanaf het eerste moment op je gemak. Daarbij schept zij een hele fijne, veilige en rustige sfeer. Dit maakt het mogelijk om dingen los te laten en je over te geven. Bedankt.”
  Maurice Derks, Trainer ZelfSterk
 • “Ik dank je voor de bijzonder fijne begeleiding. Ik kon op je bouwen en je hebt oog voor nuance en verschillende perspectieven. Je beweegt je daarin professioneel vakkundig en soepel, en toont je menselijk hart. Een prachtige combinatie waarmee ik je nog veel profijt wens!”
  Pieter v. R., Onderwijskundige
 • “Ik vond het heel fijn dat Antoinette meerdere therapievormen kan gebruiken om met een probleem of blokkade aan de slag te gaan. Ik heb juist door deze ‘multi’-therapievorm veel inzicht gekregen in wie ik ben, wat ik wil en wat ik nodig heb om blokkades of problemen op te lossen. Door de rustige en warme/ liefdevolle begeleiding van Antoinette ben ik in staat geweest om met vertrouwen ‘naar binnen’ te gaan om zo de dieperliggende gevoelens en emoties naar boven te halen. Ik heb haar begeleiding en therapie als zeer heilzaam ervaren.”
  Catharina Tuyp, Beeldend kunstenares
 • “Gedurende mijn ziekteproces heb ik een aantal Reiki- behandelingen door Antoinette ontvangen. Wat ik totaal niet had verwacht, heeft het mij zowel fysiek als mentaal veel kracht gegeven, hetgeen ik in die periode hard nodig had. Ik heb Antoinette ervaren als zeer kundig en bovenal zeer menselijk. Iemand waarbij je voelt dat ‘het goed zit’ en waarbij je dus geheel jezelf kan zijn. Vaak eindigden de Reiki-sessies met een spontane ‘heart to heart’, omdat ik voelde dat ze voor alles openstaat. Ik heb er enorm veel baat bij gehad en kan en zal haar dan ook bij iedereen aanbevelen.”
  Marianne G., Directiesecretaresse