Praktische informatie

Praktijkinformatie:
De praktijk is gevestigd op: Luxemburg 11, 8412 CG te Hoornsterzwaag (Friesland)
Je mag het erf oprijden om daar te kunnen parkeren.

Je kunt me bereiken via het contactformulier of door me te bellen op: 06-49906360. Mocht ik niet in staat zijn om het gesprek aan te nemen, laat dan altijd even je naam en nummer achter, zodat ik weet dat het om een cliënt gaat en ik je terug kan bellen.

Graag heet ik je welkom in mijn fijne praktijkruimte aan huis. Is er voor jou een belemmering om naar de praktijk te komen, dan is het in overleg mogelijk om een gesprek op een door jou gewenste locatie te laten plaatsvinden. Er zullen dan wel reiskosten in rekening worden gebracht.

Bij nieuwe cliënten zal er altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaatsvinden, zie ook Werkwijze – in de praktijk. De kosten voor het intakegesprek komen te vervallen zodra er een eerste consult heeft plaatsgevonden.
In enkele gevallen is het mogelijk om het kennismakingsgesprek via beeldbellen te laten plaatsvinden. Informeer naar de mogelijkheden.

Onderdeel van het kennismakingsgesprek is een intakeformulier dat door jou ingevuld dient te worden en door ons beiden ondertekend. Dit formulier bevat ook de algemene voorwaarden en privacyverklaring waarmee ik werk. Hierbij tevens een link naar de standaardtarieven. Het is mogelijk om bij specifieke wensen vooraf een offerte aan te vragen. Opdrachten via organisaties zullen altijd via een offerte verlopen.

Beroepsvereniging en kwaliteitsregister

Ik ben geaccrediteerd lid van VBAG, een beroepsvereniging voor zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. De VBAG staat voor waarborging en toetsing van professionaliteit en kwaliteit van de aangesloten therapeuten. Dit omvat een kwaliteitsregister en -eisen, voldoen aan Plato-normen, jaarlijkse bij- en nascholing op hbo- niveau, voldoen aan wettelijke eisen zoals Wkkgz en WTZa. Behandelingen van aangesloten therapeuten worden meestal (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering van je zorgverzekeraar. Of je hiervan gebruik kan maken is afhankelijk van je eigen zorgverzekering. De behandelingen vallen niet onder het verplicht eigen risico. Een overzicht van premies, voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op Zorgwijzer.nl.

Ik heb het keurmerk RBCZ voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. RBCZ is hét onafhankelijke platform voor erkende zorg met een holistische benadering. RBCZ werkt aan de bevordering van de maatschappelijke erkenning van de bij haar aangesloten therapeuten in de complementaire zorg in Nederland en binnen Europa.

Ondanks dat ik jou op een goede en respectvolle manier zorg wil bieden, kan het zijn dat je ergens toch niet tevreden over bent. Hier sta ik voor open en je kunt me altijd benaderen voor feedback, zowel via een goed gesprek als schriftelijk. Heb je het gevoel dat ik niet genoeg oog en oor voor jouw kwestie heb, weet dan dat je hiermee terecht kunt bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris via de VBAG. Meer informatie hierover vind je op deze pagina: VBAG – klachten en geschillenafhandeling.

Klik op de linkjes voor meer informatie over de VBAG, RBCZ, en Zorgwijzer en klachten en geschillen.

Tarieven en vergoeding

Meer informatie over tarieven en vergoedingen voor zowel particulieren als organisaties vind je op dit formulier. Heb je specifieke wensen, informeer dan naar de mogelijkheden en/of vraag een offerte op maat aan.
Informeer voor vergoedingen via ziektekostenverzekeraar bij aanvullende verzekering of kijk op: www.zorgwijzer.nl.
Opdrachten die via een organisatie worden verkregen zullen altijd via een offerte en opdrachtbevestiging verlopen.